Arjan Pomper benoemd tot Managing Director Global Entertainment ITV Studios
dinsdag 11 januari 2022

Arjan Pomper benoemd tot Managing Director Global Entertainment ITV Studios

Arjan Pomper is met onmiddellijke ingang aangesteld als Managing Director Global Entertainment bij ITV Studios. De ITV Studios catalogus bestaat uit 285 unieke formats, waaronder enkele van de grootste shows ter wereld.

Het gaat bijvoorbeeld om The Voice, Love Island, The Chase, I Am A Celebrity… Get Me Out Of Here!, Come Dine With Me en nieuwere titels zoals Rat in the Kitchen, Sitting on a Fortune en Walk The Line. Global Entertainment is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en exploitatie van de non-scripted formats van ITV Studios.

Als Managing Director rapporteert Pomper rechtstreeks aan David McGraynor, Chief Operating Officer ITV Studios, en zal hij nauw samenwerken met de belangrijkste stakeholders om te zorgen voor één van de belangrijkste strategische prioriteiten van het bedrijf; het laten groeien van ITV Studios’ Global formats business.

Arjan startte in september 2020 toe bij de Global Entertainment-divisie als Chief Operating Officer en leidt sinds oktober vorig jaar het bedrijf samen met Kim Dingler. Kim zal haar rol als Chief Commercial Officer voortzetten als onderdeel van het Global Entertainment-management.

Pomper heeft uitgebreide ervaring in verschillende internationale leiderschapsrollen in de media- en contentindustrie, waaronder bij het media- en communicatiebedrijf Dentsu als CEO van Nederland, Midden-Oosten en Afrika en CEO van Dentsu België. Pomper was ook medeoprichter van verschillende media- en contentbedrijven, waaronder AMPN, een content- en productiebedrijf in Sub-Sahara Afrika.

Arjan Pomper zegt: “De formats- en content business maakt een aantal interessante ontwikkelingen door en in de afgelopen periode heb ik gezien dat de vraag naar de beste entertainment content nog nooit zo groot is geweest. Nu, in de rol van Managing Director, kijk ik er naar uit om samen met het ITV Studios team, de producenten en onze partners te blijven werken aan de mooiste, meest krachtige en toonaangevende shows, die we over de hele wereld distribueren!”

David McGraynor voegt daaraan toe: “Ik ben verheugd dat Arjan deze positie heeft aanvaard. Global Entertainment speelt een sleutelrol in de groeiende ITV Studios’ Global formats business en ik ben ervan overtuigd dat het onder Arjan’s leiderschap zal blijven voortbouwen op het succes dat het tot nu toe heeft bereikt.”

Bron: ITV Studios/BM

Bericht delen