Amber Kortzorg presenteert Op weg naar Het Lagerhuis
dinsdag 26 april 2022

Amber Kortzorg presenteert Op weg naar Het Lagerhuis

Na spannende voorrondes in elke provincie is het nu bijna zover. Op vrijdagavond 6 mei worden de tien beste jonge debaters en de drie grootste speechtalenten van Nederland samengebracht voor de finale van Op weg naar Het Lagerhuis.

Zij geven hun visie op de staat van het land. De uitzending vindt plaats op een bijzondere dag. Het is op 6 mei exact twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. In een speciaal debat met Fortuynist en Ja21-Tweede Kamerlid Joost Eerdmans discussiëren jongeren over de erfenis van Pim Fortuyn: Is twintig jaar populisme een zegen geweest voor Nederland of juist niet? De finale van Op weg naar Het Lagerhuis is op vrijdagavond 6 mei om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Voor de tweede keer op een rij wordt het gepresenteerd door Amber Kortzorg. Zij zegt: “Het vuur en de overtuigingskracht waarmee deze jongeren hun mening geven, vind ik ongelooflijk. Ze debatteren met het grootste gemak over de meest ingewikkelde thema’s. Dit programma betekent veel voor jonge mensen die zich willen bekwamen in het laten horen van hun stem over relevante maatschappelijke thema’s. En daar lever ik graag mijn bijdrage aan, want jongeren kunnen nooit genoeg gehoord worden in het publieke debat.”

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland. De deelnemers zijn geselecteerd via provinciale en landelijke voorrondes. De jury – bestaande uit jongste Tweede Kamer-lid van Nederland Habtuma de Hoop, presentatrice Natasja Gibbs en politicologe Julia Wouters – beoordeelt de prestaties van de jongeren en kiest aan het einde van de avond de beste speech en de beste debater.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Thomas Erdmann/BNNVARA

Bericht delen