dinsdag 16 januari 2018

620 banen weg bij publieke omroep

Bij de omroepen verdwijnen de komende jaren naar verwachting 620 voltijdbanen. Bovendien wordt er flink bezuinigd op de voetbaluitzendingen. Dat staat in een brief van de Nederlandse Publieke Omroep aan minister Marja van Bijsterveldt (Media), zo meldt RTL Nieuws.

In de brief komt de NPO met definitieve plannen waarmee 200 miljoen euro bezuinigd moet worden. Behalve het banenverlies verandert er ook iets in de programmering. “We willen in de breedte alle genres blijven uitzenden. Maar daarbinnen gaan we het aantal kortlopende programma’s iets terugbrengen omdat die in verhouding duurder zijn om te maken dan langere series”, aldus een NPO-woordvoerder.

NPO-bestuursvoorzitter Henk Hagoort zegt in de Volkskrant dat ook het voetbal niet aan de bezuinigingen ontsnapt: “De NOS kan na de huidige contractperiodes in elk geval niet meer èn de Eredivisie èn de Champions League uitzenden.”

Het kabinet bereidt overigens nog meer bezuinigingen op de publieke omroep voor. Naar verwachting zal een extra bezuiniging tussen de 100 en 200 miljoen euro volgen.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen