NU.nl maakt onderzoekspodcast over Tata Steel
maandag 30 oktober 2023

NU.nl maakt onderzoekspodcast over Tata Steel

Anne-Marie Rozing is nieuwslezer bij de radiozender Qmusic en opgegroeid onder de rook van Tata Steel. Net als veel anderen in het dorp heeft ook zij familie die werkte in de staalfabriek.

De laatste tijd is het bedrijf onderwerp van gesprek vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen. Maar de gigantische staalfabriek bestaat al meer dan 100 jaar. Anne-Marie Rozing zit vol met vragen en wil hier meer over weten. Ze duikt samen met klimaatverslaggever Jeroen Kraan in de wereld van staal en vervuiling voor de NU.nl-podcast Tata’s ijzeren greep.

Tijdens hun onderzoek komen ze erachter dat de overheid de milieuvervuiling in de IJmond al decennialang meet, en weet dat de Hoogovens daar veel aan bijdragen. Maar door de botsing tussen economische en milieubelangen bleven verbeteringen vaak uit, of kwamen ze er pas na een lange strijd.

De eerste aflevering van de zevendelige podcast Tata’s ijzeren greep is vanaf woensdag 1 november te beluisteren op NU.nl en in diverse podcastapps. De audiotrailer is hier zojuist verschenen.

Bron: NU.nl/BM
Foto: Qmusic nieuwslezer Anne-Marie Rozing en NU.nl klimaatjournalist Jeroen Kraan

Bericht delen