Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen
donderdag 19 oktober 2023

Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen

De Amerikaanse streamingdienst Netflix heeft er in het afgelopen kwartaal fors meer abonnees bij gekregen. 8,8 miljoen mensen namen een abonnement; het is voor het eerst in jaren dat het aantal klanten in een kwartaal zo sterk steeg.

Volgens Netflix is de groei mede het gevolg van het nieuwe beleid, waarbij het voor consumenten moeilijker is om een account te delen. Er zijn daardoor meer mensen die nu een eigen abonnement hebben bij het videoplatform.

Het lijkt erop dat het aantal nieuwe klanten dit jaar verder zal stijgen naar ruim 20 miljoen; een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen ongeveer 9 miljoen mensen abonnee werden.

Tarieven verhoogd
De stijging van het aantal klanten betekent ook dat Netflix veel extra geld verdient. Het afgelopen kwartaal steeg de omzet met zo’n 8 procent tot 8,5 miljard dollar, vergeleken met dezelfde periode afgelopen jaar. De verwachting is dat het bedrijf in het vierde kwartaal ongeveer 8,7 miljard dollar zal omzetten.

Netflix heeft in meerdere landen de tarieven voor abonnementen flink verhoogd. Zo moeten abonnees in de VS voor het duurste abonnement nu 23 dollar per maand betalen, een verhoging van 3 dollar. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen ook verhoogd. Er zijn nog geen prijsstijgingen voor andere landen bekendgemaakt.

Bron: NOS/BM

Bericht delen