William Valkenburg
2018 - week 42

Werken bij de VPRO

Woensdag is mijn vaste vrije dag en daar ben ik zuinig op, sinds ik een paar jaar geleden plotseling door een hartinfarct uit het arbeidsproces raakte. De revalidatie die daarop volgde bleek taaier dan ik verwachtte. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden en een geheel nieuwe balans zoeken.

Een van de factoren die bij mij een rol speelde, was de gewoonte om bijna letterlijk 24/7 met mijn werk verbonden te zijn. Ik was altijd bereikbaar en bleef continu met zaken bezig waardoor er weinig echte ontspanning was. Ik beschouwde stress als een bondgenoot, als een prikkel die me tot betere prestaties bracht.

Sinds een paar maanden werk ik bij de VPRO en ben ik terug op het mediapark. Het is fijn om weer met een team van jonge mensen aan iets concreets te werken, de website van de VPRO. De sfeer bij de VPRO is een hele bijzondere, niet te vergelijken met welke andere omroep ook en dat is moeilijk in een paar zinnen uit te leggen. Sleutelwoorden zijn passie, vakmanschap en creativiteit en minder gedreven door de waan van de dag. Er wordt net iets langer en beter over dingen nagedacht.

Die sfeer en manier van werken leiden tot mooie dingen. Neem deze week de lancering van de Interactive ‘Dertig jaar Dutch Dance’. Makers van 3voor12 en de afdeling Innovatie en Digitale Media hebben alle kennis en ervaring bij elkaar gebracht en een schitterend historisch overzicht gemaakt van de geschiedenis van de Nederlandse house. Interviews, registraties, dj-sets en artikelen uit het 3voor12-archief komen opnieuw tot leven op een knap geconstrueerde tijdlijn. Vanaf komende zaterdag wordt ook een gelijknamige documentaire serie uitgezonden.

Dit is geen doorsnee website waar je even snel doorheen klikt. Hier moet je even voor gaan zitten en bij voorkeur achter een iets groter scherm. Vandaag heb ik daar de tijd voor en ja, ik weet dat ik niet meer voortdurend met werk bezig moet zijn, maar dit is ontspanning!

William Valkenburg
Channelmanager vpro.nl