Paul van Riessen
Hoofdredacteur Quote
2022 - week 18

Voorpret

Het is eigenlijk aan Pauw & Witteman te danken dat Bas Witvoet genoeg geld heeft om als nieuwe investeerder aan te schuiven bij Dragons’ Den. Want na een optreden in die talkshow van toen ontving hij een mail met een investeringskans die hem ofwel pijlsnel en genadeloos failliet zou laten gaan, ofwel een kapitaal zou opleveren.

Het werd dat laatste, want toen de ondernemer zijn boekhouder onlangs opdracht gaf zijn centen te tellen, kwam die tot een hele sexy 69 miljoen euro. Het is weliswaar niet genoeg voor een plek in de Quote 500, maar wel voldoende om de originele Ferrari Testarossa uit Miami Vice te kunnen kopen en die naast de gifgroene Opel Manta te zetten die we kennen uit New Kids. Gewoon, omdat het kan.

Dit soort figuren maakt het werk bij Quote zo leuk. Want het stikt in onze scene van zakelijke avonturiers die zichzelf ondanks de serieuze bedragen die ze verdienen vooral niet te serieus nemen. Gooi er een kwartje in, en Witvoet zal bijvoorbeeld smakelijk vertellen over de keer dat hij geschiedenis schreef door de marathon van New York te lopen in een Pinopak. Goed verhaal ja. Maar tegelijk ook een mooie les hoe je een verloren weddenschap kunt omzetten in een klinkende overwinning.

De anekdote bezorgt me nu al voorpret voor mijn vergadering van vandaag, waarin we voor de laatste keer door de line-up lopen van Quote Talks, onze theatershow die voor maandag 9 mei op het affiche van het DeLaMar staat (en waarvoor nog enkele kaartjes verkrijgbaar zijn). Bas is er namelijk ook. Net als Demy de Zeeuw, die als voetballer als verdedigende middenvelder werd opgesteld, maar die als ondernemer opeens heel makkelijk blijkt te scoren. En net als Quote 500-lid Jasper de Rooij en Jordi van den Bussche, die als Kwebbelkop bijna 15 miljoen abonnees op YouTube heeft verzameld. 15 miljoen ja. Dat zijn kijkcijfers waar men zelfs in de tijd van Pauw & Witteman slechts van kon dromen!

Paul van Riessen
Hoofdredacteur Quote

Foto: Frank Ruiter

De week van Paul van Riessen

Hoofdredacteur Quote
2022 - week 18