Karen Drost
Product Manager Museum Beeld en Geluid
2020 - week 48

Thuiswedstrijd

Vandaag is mijn vrije dag. Maar in dit coronajaar lopen werk en privé erg door elkaar. Dus in de ochtend toch maar even de broodnodige e-mails beantwoorden en telefoontjes plegen.

Dat laatste probeer ik steeds meer wandelend te doen – die tienduizend stappen per dag moeten toch te doen zijn. Om het nuttige met het aangename te verenigen, wandel ik vanaf mijn huis naar het centrum van Utrecht. Wandelen lijkt de nieuwe volkssport te zijn geworden.

Toen de musea weer open gingen, heb ik direct tijdslots voor allerlei tentoonstellingen gereserveerd. De komende maanden staan een bezoek aan het Nationaal Archief, het Lisser Art Museum en Wereldmuseum Rotterdam op de agenda. Ik vind het inspirerend om uit mijn eigen museumbubbel te stappen en bij museumcollega’s op bezoek te gaan.

Vandaag is het een thuiswedstrijd: ik ben op weg naar Museum Catharijneconvent. Dat vooraf reserveren vind ik nog steeds wennen, maar ik krijg er wél een rustiger museumbezoek voor terug. Helaas lopen wel veel Nederlandse musea inkomsten mis doordat mensen met een reservering niet komen opdagen. Ga dus vooral naar een museum dit weekend, beste lezers!

Via de vernieuwde Voorstraat en langs de steigers van de Domtoren loop ik naar Museum Catharijneconvent. Dit museum voor middeleeuwse kunst is totaal anders dan het museum van Beeld en Geluid, maar niet minder inspirerend. Met hun tijdelijke tentoonstellingen zoekt het museum verrassende en actuele invalshoeken voor hun eeuwenoude collectie. En dan dat gebouw: stel je voor dat je iedere dag dat klooster binnenloopt! Alhoewel, de ‘canyon’ van Beeld en Geluid vind ik – zelfs na veertien jaar – nog steeds indrukwekkend.

Karen Drost
Product Manager Museum Beeld en Geluid

De week van Karen Drost

Product Manager Museum Beeld en Geluid
2020 - week 48