Edwin Mast
Directeur I Care Producties
2022 - week 09

Samen lachen, samen huilen

Er zijn van die dagen dat je je realiseert hoe fijn het is om mensen om je heen te hebben waar je alles mee kunt delen. In je privéleven zijn dat natuurlijk best wat mensen, maar ik heb ook een zakelijk huwelijk. Met mijn compagnon Jeroen, aka Piepeloen, kan ik echt alles delen.

Met hem kan ik succes vieren, want man, wat kan hij feesten en teleurstellingen relativeren, en wat kan hij het allemaal goed van zich af laten glijden. We hebben geweldig werk, we vinden het heerlijk om te doen, maar wat is er ook altijd veel gedoe. Het gaat nooit helemaal vanzelf. En dan is het extra fijn als je kunt sparren met iemand die zo lekker licht in het leven staat.

Iedere avond rond de klok van 23.00 uur laten we onze hondjes uit en bellen we met elkaar om de dag door te nemen en af te sluiten. Als ik me even klote voel, laat hij me weer lachen. Als ik het even niet meer zie zitten, geeft hij me weer vertrouwen. En andersom natuurlijk. En we delen werkelijk alles. 

We zijn eigenlijk gewoon twee blije vogels die mooie dingen willen maken en daar zoveel mogelijk plezier aan willen beleven. We willen het liefst van iedere dag een feestje maken.

Maar we hebben ook een duidelijke taakverdeling. Bij pitches bijvoorbeeld doet hij de small talk en ik de pitch. Good cop, bad cop, daar doen we niet aan, want wij geloven alleen maar in good cops. De uitdaging is ook altijd om de ontvangers van de pitch te laten lachen. En hij levert altijd, altijd precies op het juiste moment die grap.

Tot we een keer bij de board van Nickelodeon zaten. Toen maakte hij een grap die absoluut niet aansloeg. Niemand lachte, en het viel dood, tot hij zelf ging lachen. Maar niemand ging mee. Behalve ik natuurlijk. En als wij samen lachen, moet je sterk in je schoenen staan om niet mee te gaan.

En die avond toen we belden, lachten we er nog steeds om. Er is nul komma nul business uitgekomen, maar we hebben wel veel plezier gehad. Huilen van het lachen.

Edwin Mast
Directeur I Care Producties

De week van Edwin Mast

Directeur I Care Producties
2022 - week 09