Edwin Mast
Directeur I Care Producties
2022 - week 09

Creëren met impact

Dinsdag is tekendag. Sinds Corona hebben we één dag gebombardeerd tot de dag waarop we alle contracten tekenen. Vandaag met een feestelijk tintje, want ik teken een coproductie-overeenkomst met België.

Jaja, we zetten voorzichtig onze eerste internationale stapjes en we beginnen bij onze gezellige zuiderburen. Ik ben verliefd op het Vlaams accent, dus het gaat sowieso een feestje worden. Maar het goede nieuws is ook dat we ons succesformat For one night only daar gaan coproduceren.

Dat is nou typisch het soort programma dat we met ICP graag maken. Groot entertainment met grote maatschappelijke impact. In Nederland scoorde het echt de pannen van het dak op Net5, zowel qua kijkcijfers als qua impact. We kregen berichten van mannen uit heel Nederland die letterlijk zeiden dat we hun leven hebben gered. Dat is toch waarvoor je dit wilt doen? 

Maar dat kunnen we niet alleen, want zoals altijd heeft succes vele vaders. En moeders in dit geval. Karin de Groot geloofde in het format en gaf ons de kans om te casten. Simon Keizer geloofde in het format en zei direct aan tafel ‘ja!’, toen ik hem vroeg. Wat een lef! Dankzij hem is het gelukt om de rest aan boord te krijgen.
Onder anderen Ellen Bout, Annelies Sitvast en Jildou van der Bijl geloofden in het format en hebben de eerste editie echt laten vliegen op Net5. En ons eigen team onder leiding van Rixt de Vries en Rik van Asselen natuurlijk, die het absoluut hebben waargemaakt. Wat was het een heerlijk avontuur. 

Er wordt veel negatief geschreven over BN’ers momenteel, maar wat was er veel positiviteit in dit BN’er-format. Niemand van de cast stond hier voor zichzelf, maar allemaal samen voor een hoger doel. Meer awareness voor de vroege opsporing van kanker door taboes bespreekbaar te maken, signalen te herkennen en je te laten checken.

Ik vind het geweldig dat bekende Nederlanders dit doen, dat ze het lef hebben om letterlijk voor lul te staan voor de goede zaak. Dat mag ook weleens gezegd worden. En geen arrogant sterrengedoe, maar gewoon super aardig zijn, voor elkaar en voor het team.

Edwin Mast
Directeur I Care Producties

De week van Edwin Mast

Directeur I Care Producties
2022 - week 09