Edwin Mast
Directeur I Care Producties
2022 - week 09

A whole new world

Het is weekly woensdag. Heerlijk om weer een update te krijgen van alle mooie projecten die we produceren. Het werk als producent opent voor mij vele nieuwe werelden. Zo doken we diep in de Nederlandse gezondheidszorg, de foodtruck-scene en zochten we nieuwe gezinnen en kleinkinderen voor eenzame ouderen.

Vandaag switch ik tussen de kankerwetenschap, street-art, de dierentuin en het boerenbedrijf. We hebben inmiddels zoveel programma’s gemaakt over kanker dat we die wereld zelfs van dichtbij zagen veranderen. Schitterend om met mensen te mogen werken die echt een missie hebben.

Een heel andere wereld is die van de dierentuin. Ook hier werken mensen met veel passie aan hun missie. Soortbehoud, natuurbescherming en educatie zijn de thema’s waarvoor zij zich sterk maken. Maar de grote verrassingen zitten bij de dieren.  Let op: spoileralert! De onverwachte geboorte van een baby-gorilla zorgt bij ons op kantoor voor groot feest. En natuurlijk leven we allemaal mee met bruine beer Wolke als hij onder de CT-scan moet.

Het is heel bijzonder hoe al die verschillende werelden zich altijd weer voor ons openstellen. De mensen (en soms dieren) laten ons toe in hun hoofd en hart. Dat vind ik heel bijzonder. 

Ook andere producenten duiken in jaloersmakende werelden en arena’s: neem onze collega-producent Tuvalu die samen met de NTR jaren heeft gewerkt aan Het Verhaal van Nederland. Dat moet ook een feest geweest zijn, want het is werkelijk prachtig gemaakt en het vertelt het verhaal van de gewone Nederlander, van ons.

Nu de tv-wereld ineens in een storm terecht lijkt te komen, verbaast het mij eigenlijk dat nog niemand een realityserie heeft gemaakt over deze wereld. Jammer eigenlijk, want dan zou Nederland zien dat er, naast alle juice, ook heel veel mensen werken met passie en een missie: vermaken en inspireren. Hulde voor alle makers!

Edwin Mast
Directeur I Care Producties

De week van Edwin Mast

Directeur I Care Producties
2022 - week 09