Janet Oortwijn
2018 - week 28

Puzzelen

Wanneer je vrij zeker bent van je zaak, maar iedereen om je heen beweert dat het niet zo is, wat doe je dan? Je gelijk bewijzen, toch?

Zo werkt dat voor mij als verslaggever ook vaak. Met een eigen portefeuille ben ik verantwoordelijk voor Zuidoost-Drenthe. De gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn volg ik samen met een collega. We gaan zelf op zoek naar het nieuws.

Naast de reguliere verhalen, die bijvoorbeeld uit de gemeenteraad komen, wil je ook je eigen nieuwsverhalen opduiken. Dat hoef je een journalist niet te vertellen.

Zoals twee weken geleden. Er komt een mooie tip binnen. Het Leger des Heils dat de daklozenopvang wil verhuizen, dat is al een jaar bekend, heeft een locatie in Emmen op het oog.

En dan is het net puzzelen: eerst de hoeken en dan de rest. Maar zowel de gemeente als het Leger des Heils willen het nieuws niet bevestigen. Dus op zoek naar andere puzzelstukjes.

Die eenmaal gevonden, drie bronnen die het onafhankelijk van elkaar bevestigen, volgt wederom een belletje naar het Leger des Heils met de mededeling dat we het nieuws gaan brengen. Na overleggen en het personeel informeren, wordt het verhaal ook door hen bevestigd en geven ze een reactie: puzzel compleet.

Janet Oortwijn
Verslaggever RTV Drenthe