Justus Verkerk
Chief Executive Officer FCCE
2018 - week 09

Oscars pool

Terug op kantoor. En first things first: ik moet mijn voorspellingen voor de Oscars pool nog maken. Ik moet toegeven dat ik daar niet heel erg succesvol in ben. De afgelopen jaren eindigde ik meestal als laatste. Ik laat het maar over aan de experts, of ik moet vanavond even naar RTL Late Night kijken en hopen dat René wat voorspellingen doet….

Anyway ons productieteam in LA is wel al bezig met voorbereidingen. De negentigste uitreiking van de Oscars, gepresenteerd door Jimmy Kimmel, is aanstaande zondag in het Dolby Theater in Hollywood, Los Angeles. De uitreiking vindt deze maal niet, zoals gewoonlijk, eind februari plaats om conflicten met de Olympische Winterspelen 2018 te vermijden. We hebben de rode loper en zijn aanwezig in de press room.

Gelijktijdig zit een ander team op de Paris Fashion Week. Het gaat deze week over de ‘Ready to Wear’ collecties en er staan meer dan vijftig merken op de planning. Hele grote namen maar ook talentvolle nieuwkomers die hun collecties tijdens een show of in een showroom presenteren. Het is ook daar een bonte verzameling van nationaliteiten en culturen. Een productie manager liet me net weten dat ze na een interview een envelopje met tien euro kreeg toegestopt. Omdat ze waarschijnlijk zeer verbaasd keek meldde de gulle gever snel dat het een cadeautje voor Chinees nieuwjaar betrof. Goed begin van het jaar van de Hond.

Maandag zal zowel de Oscars als de Paris Fashion Week in de News Feed worden verwerkt en de komende week zit dat in de verschillende programma’s.

De rest van de dag wordt gevuld met de opvolging van de afspraken in Dubai, het voorbereiden van de afspraken van volgende week, het uitwerken van een aantal voorstellen voor partners van Scoop Network, de laatste hand leggen aan de briefing voor de marketing materialen voor MIPTV en het bespreken van de Verkoopresultaten. Het is al weer 1 maart; nog tien maanden om de forecast voor 2018 te halen!

Justus Verkerk
Chief Executive Officer FCCE

De week van Justus Verkerk

Chief Executive Officer FCCE
2018 - week 09