Jeffrey Slaa
Head of Creative bij Hoens Creative
2023 - week 02

Maar wat doe jij nu eigenlijk?

“Wat doe jij nu eigenlijk?” is een vraag die ik vaak krijg. Toen ik in 2009 bij Hoens Creative aan de slag ging, was het antwoord vrij duidelijk: “Ik ben cameraman.”

Ik sta al ruim tien jaar dag in dag uit op de meest diverse programma’s en sets: van 3 op Reis tot Holland’s Next Top Model. Nu is dat anders. Mijn huidige functie als Head of Creative klinkt misschien minder avontuurlijk, maar is dat écht zo? Ik neem jullie mee in het wel en wee van mijn werkweek. Vrijdag is het oordeel aan jullie!

Het begin van het jaar staat in het teken van nieuwe plannen. Mijn agenda staat vol met kick-off meetings, voortgangsgesprekken met onze vaste camera- en geluidsmensen, en met het opleiden van nieuwe aanwas. Vorige week heb ik de Talentpool 2022 afgerond, en de nieuwe lichting klopt alweer op de deur.
Mijn baan bestaat nu uit veel praten, maar luisteren is nóg belangrijker. Iets wat ik als cameraman gewend ben. Met een camera is het handig om jezelf af en toe weg te moffelen in de hoek en goed te kijken naar de verhoudingen tussen de mensen die je filmt. Zo ontstaan er soms bijzondere momenten die je later weer terugleest op Twitter. Wie goed kijkt en luistert, maakt betere keuzes.

We starten zo met het teamoverleg. Op de planning staat bijvoorbeeld het tweede seizoen van Hands Up voor KRO-NCRV. Zes duo’s, bestaande uit één doof of slechthorend kind en een BN’er, voeren opdrachten uit waarbij ze alleen mogen praten in gebarentaal. Het vorige seizoen was genomineerd voor een Televizier-Ster Jeugd. Lukt het deze keer om ‘m binnen te slepen?
De koffie is op, het is tijd om me naar Loosdrecht te begeven.

Jeffrey Slaa
Head of Creative bij Hoens Creative

De week van Jeffrey Slaa

Head of Creative bij Hoens Creative
2023 - week 02