Jeffrey Slaa
Head of Creative bij Hoens Creative
2023 - week 02

Avontuur

‘YouTube maakt het voor iedereen mogelijk om een eigen tv-kanaal te beginnen’. Het was een krantenknipsel wat mijn oma mij gaf ergens rond 2004 met de woorden: “Echt iets voor jou.” Ik had geen idee dat YouTube zou worden wat het nu is. Ik wilde namelijk cameraman worden van ‘echte’ tv-programma’s. YouTube was voor amateurs.

Dat diezelfde ‘amateurs’ nu volledige tv-shows neerzetten en content maken met miljoenen kijkers had ik nooit verwacht. Ik ben geabonneerd op meer dan 45 YT-kanalen en ik bingewatch series, films en tv-programma’s op verschillende VOD-platforms. Waar en wanneer ik wil, de content die ik wil. Of de content die het algoritme wil? De content die aansluit op wat ik eigenlijk net al heb gezien, maar dan in een andere vorm…
Mijn YouTube rabbit hole schotelt me dagelijks nieuwe filmpjes voor over zeilen, reizen, tech en muziek. Het blijft interessant, maar hoe verassend is het eigenlijk?

We kennen allemaal wel de klassieke zaterdagavond. Met chips voor de tv zapten we wat rond. Opeens was daar dan een programma dat de aandacht trok. Je werd erin gezogen en er moest vanaf dat moment wekelijks rekening worden gehouden met dat programma. Verjaardagen werden eerder afgebroken en etentjes verschoven. De tv moest aan.
Netflix heeft inmiddels een ‘random’ knop, en Videoland en NPO Plus knallen niet meteen álle afleveringen van een seizoen online. Wat mij betreft hele fijne zetten. Er is niks leukers dan verrast worden. En de verrassing is alleen maar groter als je er even op moet wachten.

Log daarom eens in op het account van iemand anders. Of klik die film aan waar je eigenlijk niet zo zin in hebt. Bubbels kun je breken. En avontuur kun je zelf maken.
Dat is precies mijn instelling bij Hoens. In plaats van non-stop ver te reizen, spring ik nu vaak in het diepe in Loosdrecht. Ik krijg de vrijheid om projecten en ideeën uit te proberen, strategieën uit te werken en een enthousiast team te begeleiden. Ik leer van mijn missers. En ik geniet ervan als het goed uitpakt.

Dit is de laatste. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een weekje in mijn brein rond te kijken.

Jeffrey Slaa
Head of Creative bij Hoens Creative

De week van Jeffrey Slaa

Head of Creative bij Hoens Creative
2023 - week 02