Uunco Cerfontaine
Radio Director Sky Radio
2020 - week 04

Luistercijfers

Het radioluisteronderzoek (NLO) in Nederland staat bekend als een van de beste ter wereld. Het onderzoek wordt uitgevoerd door GfK met per meting rond 8.000 respondenten, die representatief zijn voor Nederland. Een keer per maand ontvangen wij de rapportage met daarin ‘het oordeel’ van de luisteraars.

En vandaag is luistercijferdag, dat blijft toch altijd spannend. Klokslag 8 uur ontvingen wij de score over de periode november en de cruciale decembermaand. Natuurlijk feliciteer ik de collega’s van NPO Radio 2 met hun #1 positie met 17,7% marktaandeel en een record voor de Top 2000.

Maar voor óns is het ook een topdag, want december is heel goed verlopen voor Sky Radio – The Christmas Station. Naast marktaandeel is namelijk ook het bereik heel belangrijk voor radiostations. En Sky bereikt deze meting de meeste luisteraars van alle stations, ruim 3,5 miljoen. Dus 3,5 miljoen mensen hebben hun kerst gevierd met Sky, daar zijn we trots op!

Wat wij als programmamakers ook graag willen weten, is wat mensen van onze programmering vinden. Daarvoor is er ook nog een aanvullend onderzoek uitgevoerd door Radiocall, dat meer de diepte ingaat en de waardering van de programmering meet.
Hieruit blijkt dat onze kerndoelgroep, vrouwen 20-49 jaar, de kerstprogrammering van Sky waardeert met een 8! Nederlanders zijn meestal niet al te scheutig met hoge cijfers in onderzoeken, dus in een land van 6jes en 7tjes is een 8 uitzonderlijk hoog.

3,5 miljoen luisteraars en een waardering met een 8. Wij kijken alweer uit naar december!

Uunco Cerfontaine
Radio Director Sky Radio

De week van Uunco Cerfontaine

Radio Director Sky Radio
2020 - week 04