Jessica Haagmans
2017 - week 50

Londen

Ik ben net geland in Londen. Het blijft toch heerlijk om in de kerstperiode hier te zijn; die Engelsen weten wel wat een kerstsfeer creëren is. Ik bezoek het EMEA hoofdkantoor in Londen zeer regelmatig. Hier zijn de centrale afdelingen gehuisvest waar de lokale landen van A+E Networks mee samenwerken zoals finance en legal, maar ook de creatieve en on-air afdelingen.

Werken bij een internationaal bedrijf kent zo zijn eigen dynamiek. Vaak werk je in een matrixstructuur waarbij niet altijd helder is wie het nu echt voor het zeggen heeft. En het vertraagt menig besluitvormingsproces. Daar heb ik als ongeduldig type weleens wat moeite mee. Daarnaast is het werken met verschillende culturen een extra uitdaging, want zeker de Engelsen hebben zo hun eigenaardigheden.

Wij Nederlanders zijn vrij direct, in grote tegenstelling tot de Engelsen. Je moet vaak gissen wat ze eigenlijk bedoelen en waarbij de Nederlander goed voorbereid een vergadering binnenstapt, begint bij de Engelsman dan pas het denkproces. In combinatie met die directheid en mijn ongeduld heb ik mij aangeleerd eerst tot 25 te tellen voordat ik iets zeg!

Vanmiddag geef ik een presentatie over de ontwikkelingen in onze markt. Op veel fronten lopen wij voor op de rest van EMEA, maar het meest ontwikkeld is Scandinavië. Vandaar dat er altijd veel belangstelling is als wij onze ervaringen delen.

Aansluitend woon ik de jaarlijkse A+E Networks UK bijeenkomst bij. Zoals gebruikelijk bij veel bedrijven staan we stil bij de successen van het afgelopen jaar en de uitdagingen die voor ons liggen. Klinkt erg saai als ik het zo opschrijf, maar door een diversiteit aan presentatoren en met fantastisch begeleidend beeldmateriaal heerst er een sprankelende sfeer. De juiste sfeer om meteen het kerstfeest in te duiken.

Jessica Haagmans
Regional Director Benelux A+E Networks

De week van Jessica Haagmans

2017 - week 50