Jessica Haagmans
2017 - week 50

In gesprek

Vandaag een dag zonder externe afspraken. Dat is altijd het plan voor de vrijdag: tijd vrij houden om al die mails weg te werken. Waarom sturen we toch zoveel mail? Ik heb het gevoel dat ieders werk zich voor het grootste gedeelte beperkt door alleen maar het versturen en beantwoorden van mails.

Kijk eens om je heen en zie al die mensen achter hun schermpje zitten. Bizar. Loop toch naar iemand toe, pak de telefoon (om te bellen en niet te appen) of maak een afspraak! Ach…

In de ochtend heb ik een videoconference met collega’s uit Zuid-Afrika, Denemarken en Polen. Niet telefoneren maar Skype met beeld. Het is nog steeds niet ideaal maar beter dan alleen een aantal stemmen horen die door elkaar heen praten. Voor veel mensen waarschijnlijk erg herkenbaar en zo niet, dit filmpje geeft een heel goed beeld.

Het onderwerp van vandaag is een coproductie van short form. Ongeveer een keer in de twee weken praten we elkaar bij over nieuwe ontwikkelingen, de uitdagingen die we tegenkomen en over wat ons in het algemeen bezighoudt. Het is verassend dat dit binnen de korte termijn toch nog zo kan verschillen. Op de lange termijn zijn die uitdagingen nagenoeg gelijk.

Lijkt mij een mooie afsluiting van de week. Dan ga ik nog even een wijntje drinken met mijn collega’s. Een klein en zeer betrokken team. Hoe belangrijk is dat; betrokken personeel maakt het verschil! En heb je deze zondagavond tijd, om 22.00 uur is de laatste aflevering van de eerste serie te zien van Mijn HISTORY moment. In deze aflevering vertelt Henny Huisman over het moment dat plotseling het landelijke telefoonnet volledig plat lag tijdens de finale van de Soundmixshow. Ik kan het me nog herinneren. Fijn weekend!

Jessica Haagmans
Regional Director Benelux A+E Networks

De week van Jessica Haagmans

2017 - week 50