Sander de Vries
Head of Media Services Triple
2023 - week 15

Liefde voor live

Als kind namen mijn ouders me al mee naar het theater en tijdens de middelbare school liep ik stage bij televisie: het toenmalige NOB. Dat vond ik toen veel wachten, dus werd het theater.

De adrenaline die vrijkomt bij The show must go on en met een team werken aan één productie, is voor mij iets magisch. Zo belandde ik na de technische theaterschool bij Stage Entertainment. Mijn ambitie was echter groter. Ik exploiteerde samen met vrienden een online community en rolde zo ‘het internet’ in.
De liefde voor live is echter altijd gebleven. Ik werkte als vrijwilliger bij een lokale omroep, bij Radio Veronica en later bij SLAM! en 100% NL, met live radio- én videoproducties. Evenementen in brede zin kwamen daar bij: de registratie van SLAM! Koningsdag, het Amsterdam Dance Event en vele festivals.

Tegelijkertijd programmeerde ik nog steeds lichtcomputers en rommelde wat aan met websites en programmeerde een paar woorden PHP, MySQL en Visual Basic. Echt goed was ik daar niet in, maar snappen deed ik het wel. Ik begon voor mezelf, deed nog een paar jaar een studie en vervulde verschillende rollen in de digitale wereld.
De relevantie van dit verhaal? Bij Triple komt ineens alles bij elkaar. We realiseren zogenaamde companion apps, waar ik ook deze week weer mee bezig ben bij één van de grote Nederlandse mediabedrijven. Mobiele apps waarin gestemd kan worden voor televisieprogramma’s of waar je een quiz in kan meespelen bijvoorbeeld.

Daarnaast distribueren we ook veel live content via ons platform; tijdens de apotheose van Max Verstappen in 2021 waren engineers aan onze kant de hoge pieken van streamingverkeer aan het monitoren en bijsturen. Live appgebruik tijdens een uitzending? Wij hebben live support en 24/7/365 ‘engineers on duty’.
En zo is de adrenaline toch weer terug: continuïteit is in media van essentieel belang en juist daar ben ik dagelijks bij betrokken. Al mis ik stiekem soms mijn (betaalde) uitstapjes als junior meer-cameraregisseur, stagemanager of lichtprogrammeur.

Voor mij heeft het even geduurd voor ik de rode draad vond, maar de combinatie van media, entertainment én technologie is mijn passie. Steve Jobs die zei het al: “De enige manier om geweldig werk te doen, is om te houden van wat je doet.” Zoek en vind je passie dus! 

Sander de Vries
Head of Media Services Triple 

De week van Sander de Vries

Head of Media Services Triple
2023 - week 15