Sander de Vries
Head of Media Services Triple
2023 - week 15

Leiderschap

Vandaag staat in het teken van trainingen. Triple groeit en daarmee wordt leiderschap steeds belangrijker. Wat voor leider wil je zijn en hoe past dat in een nieuw te vormen leiderschapsprofiel? 

Leiderschap gaat in eerste instantie vooral ook over je eigen kwaliteiten. Geef je het goede voorbeeld? Kan je reflecteren? Kan je goed feedback geven maar ook ontvangen? Allemaal vragen die onder andere aan bod komen in deze trainingen. Vanuit de methodiek situationeel leiderschap, kan je verder ontdekken wat bij je past en waar je in zou willen groeien.   

Het leiderschap in de mediawereld is er één met vele gezichten. Hoge bomen vangen veel wind en veel leiders in media zijn zichtbaar. Dat brengt soms uitdagingen met zich mee, maar ook is er snel een oordeel van anderen.
Bekende (media)leiders of bekende Nederlanders zijn ook maar gewoon mensen. Oordeel niet te snel en ga op zoek naar de mens achter de leiders. Natuurlijk moet er overal een goed en veilig werk klimaat zijn, laat daar geen misverstanden over bestaan. Hoor en wederhoor is echter een groot goed, waar we zuinig op moeten zijn. Als we tot slot allemaal eerst nog even naar onszelf kijken voordat we publiekelijk oordelen, wordt de wereld misschien toch weer een klein stukje vriendelijker.
Tot zover mijn korte bijdragen voor deze week. Fijn weekend! 

Sander de Vries
Head of Media Services Triple 

De week van Sander de Vries

Head of Media Services Triple
2023 - week 15