Elise Meeuwissen
Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur
2023 - week 08

Jaloers

Goedemorgen! We zitten op de helft van de week. En die liep even anders als gepland. Gisteren zou ik een draaidag hebben voor het televisieprogramma Topdoks, maar helaas, last minute werd die gecanceld. Mag de pret niet drukken, zo’n spontane vrije dag, want als freelancer is dat soms stiekem best fijn.. 

Ik kon eindelijk weer even op de koffie bij mijn ouders, een wandeltje maken met mijn zus en bovenal mijn financiën iets meer op orde brengen. Ook wel prettig.
Over freelancen gesproken: ik ben daar nét een jaartje mee bezig en doe van alles en nog wat door elkaar. Ik gedij daar eigenlijk het beste bij, maar ik vind het door die diversiteit ook best wel spannend. Alle opdrachten lopen door elkaar en overal zijn prioriteiten. Probeer dan maar eens gestructureerd bezig te zijn met dat waar je eigenlijk die dag mee bezig zou moeten zijn. Moeilijk vind ik dat, want ik vind alles leuk en pak het liefst alles tegelijkertijd op. Daarbij komt ook nog de vraag of je volgende opdracht wel doorgaat of dat je plots toch de volgende maanden met minder werk zit dan bedacht.

Ik probeer me hier niet druk over te maken en mijzelf eraan te herinneren dat als je genoeg verdient om rond te komen en plezier te maken, dat het goed is. Maar juist dat vind ik moeilijker gezegd dan gedaan. Ik ben enorm jaloers op mensen die gewoon even helemaal niets kunnen doen en daar ook echt van kunnen genieten. Dus mochten deze mensen tips hebben, zoek me even op! Alstublieft, dank u wel.

Mijn les voor vandaag is duidelijk: geniet een beetje meer van dat wat er is, het komt eigenlijk altijd wel weer goed. Wat is jouw les vandaag?

Elise Meeuwissen
Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur 

De week van Elise Meeuwissen

Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur
2023 - week 08