Elise Meeuwissen
Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur
2023 - week 08

Lesje planning volgen?

Ja hooor! Het is weer maandag. Mijn favoriete dag van de week! Alhoewel, niet altijd. En dat is niet omdat ik liever langer weekend heb. Nee. Dat is omdat maandag de dag is dat mijn monster-werkplanning begint.

Ik zal even uitleggen wat ik precies doe, want heb je even? Ik ben projectcoördinator van Tina Festival en zet ook de sales op voor dit fantastische evenement. Ik maak televisie als redacteur en itemregisseur, organiseer nog andere evenementen en feesten, adviseer voor creatieve projecten en ik ben inzetbaar als projectmanager voor PR- en communicatiewerkzaamheden. En dat allemaal als freelancer!
Kortom: ik heb het best druk en doe veel door elkaar, maar klagen doe ik allesbehalve! Ik vind dat ik het allerleukste werk van de wereld heb. Júist omdat ik alles zo lekker door elkaar mag doen. Daar ga ik érg goed op. 

Terug naar mijn dag. De maandag is bij mij altijd interessant. Ik zet mijn wekker lekker vroeg en (probeer dan) om 08.00 uur op het hoofdkantoor van DPG Media te zijn voor de werkzaamheden van Tina Festival. Nét voor de file.
De dag is volgepland met vier meetings. Eén om mijn team te updaten over wat er gaande is, nummer twee om een heads-up te geven over de lopende sales, meeting drie is met mijn manager om de belangrijkste lopende zaken door te nemen en als laatste heb ik nog een leuke creatieve afspraak om de eerste podiumplannen door te spreken. Dát is persoonlijk mijn favoriet omdat ik al mijn creatieve ideeën daar werkelijkheid zie worden.

Tussen de afspraken door beantwoord ik de belangrijkste mails en blus ik wat brandjes om vervolgens mijn lunch achter mijn computer op te eten en aan het einde van de dag weer snel in de auto te stappen om op tijd bij de sportschool te zijn. In de auto bel ik nog even snel met mijn vriend en daarna met mijn beste vriendin om stoom af te blazen en mijn hoofd leeg te maken voordat ik aan de gewichten moet gaan trekken. Op de maandagavond maak ik tenslotte ook nog muziek bij een vereniging en als ik ook nog wil kunnen sporten in de week, dan is dít het enige moment, ‘tussen de bedrijven door’.

Nu ik dit zo typ denk ik zelf ook heus wel: WAAROM doe ik dit ook alweer allemaal op één dag? Nou ja, gewoonweg omdat ik het echt heel erg leuk vind en er heel veel energie van krijg. Maar hoe vaak ik wel niet tijdens die telefoongesprekken in de auto roep: “Het is weer maandag, ik heb chaos in mijn hoofd”, doet me wel afvragen: misschien moet ik eens een lesje privéplanning volgen. Dan kan je in je werk nog zo goed plannen, privé is bij mij toch wel ietsjes anders.
Maar ach, dat houdt het ook spannend. Net als de rest van mijn week. Ik heb namelijk ook twee draaidagen gepland staan voor een televisieprogramma, spreek met een potentiële klant om een nieuw event te organiseren en heb natuurlijk nog genoeg voor te bereiden voor Tina Festival. Hopelijk ga jij ook lekker deze week in. Have fun!

Elise Meeuwissen
Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur 

De week van Elise Meeuwissen

Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur
2023 - week 08