Elise Meeuwissen
Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur
2023 - week 08

Ziekenhuisgangen

Deze week is zo ongeveer mijn meest diverse week van 2023. Superleuk om daar over te bloggen in deze rubriek. Even een kleine recap.

Afgelopen maandag was ik nog druk op kantoor met de voorbereidingen van het leukste festival van Nederland (Tina Festival), dinsdag werd plots een vrije dag en gisteren mocht ik een hele leuke opnamedag voor het programma Topdoks regelen.
Als redacteur voor dit leuke medische kinderprogramma gingen we op pad. We mochten backstage filmen bij het Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus MC in Rotterdam). Rondneuzen en kijken in de mysterieuze gangen van de kelder van dit grote ziekenhuis is toch één van de leukste dingen om te doen.

We kennen allemaal wel een ziekenhuisgang. Witte muren, beetje gelige vloer, hier en daar een infuuspaal en een verpleegster die langsloopt. Rolstoelen, wachtkamers en héél veel bedden. Maar beneden, daar diep in die kelder, zijn meerdere grote keukens, een washok met tientallen enorme wasmachines, speciale wasruimtes om ziekenhuisbedden te reinigen en er is een transportnetwerk waar je u tegen zegt.
Als je in de befaamde meterslange gang komt waar ‘het transport’ plaatsvindt, moet je uitkijken dat je niet wordt aangereden door een heftruck of personeelslid op een step. Want vooral dat laatste transportmiddel is wel nodig als je de hele dag op en neer moet in die gang. Menig stappenteller zou er jaloers op zijn, het is enorm indrukwekkend.

Wat ik nou zo leuk vindt aan ons vakgebied is dat elke dag anders is. Echt een enorm cliché – ik weet het – maar het is zo tof dat je met dit werk overal komt. Mijn vriend wordt er echter een beetje gek van. Er is bijna geen plek waar we samen komen waarbij ik niet zeg: “Hee, hier ben ik weleens geweest! Volgens mij heb ik hier…” En dan maakt hij mijn zin af … “weleens gedraaid!” Ik hoef het eigenlijk niet eens te zeggen of hij wordt alweer gek van me.
Gelukkig voor hem ben ik morgen gewoon lekker thuis aan het werk en staan de komende periode niet veel bijzondere draaidagen op de planning. Wat de volgende plaats zal zijn, is nog een raadsel, maar ook daar speelt zich ongetwijfeld weer een bijzonder verhaal af. En daar kijk ik naar uit.

Elise Meeuwissen
Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur 

De week van Elise Meeuwissen

Freelance project- en eventmanager en tv-redacteur
2023 - week 08