Naique Tanate
Strategy Director bij Scenery
2023 - week 07

Floortje gaat mee

Bij Scenery willen we impact maken met onze verhalen. Daarom werken we graag met mensen voor en achter de schermen die diezelfde drive hebben. Floortje Dessing is zo iemand.

In het nieuwe reisprogramma Floortje gaat mee, een coproductie tussen Scenery en BNNVARA, reist Floortje Dessing samen met prijswinnend fotograaf Jasper Doest over land van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis verkennen ze samen de ingewikkelde verstandhouding tussen mens en dier.
In de serie ontmoeten Jasper en Floortje onder andere de Roemeense Cristina. Zij zet zich met haar stichting in om beren op te vangen die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered of niet langer in het wild kunnen leven.

Via onze verhalen willen we de kracht van storytelling gebruiken om impact te maken. Daarom delen wij graag de petitie die Floortje en Jasper zijn gestart om de Roemeense beer Baloo te bevrijden uit gevangenschap en daarmee de missie van Cristina te ondersteunen. Tijdens de eerste uitzending  op  donderdag 16 februari (NPO 1, 20.30 uur) is te zien hoe slecht Baloo eraan toe is en hoe hij zijn dagen in eenzaamheid slijt.
De petitie is hier te vinden en we roepen iedereen dan ook op deze te ondertekenen en Baloo een nieuw leven te geven. Teken jij ook?

Naique Tanate
Strategy Director bij Scenery 

De week van Naique Tanate

Strategy Director bij Scenery
2023 - week 07