Naique Tanate
Strategy Director bij Scenery
2023 - week 07

Culture Eats Strategy For Breakfast

De afgelopen dagen is veel gesproken over respectvol samenwerken. Iets wat we bij Scenery enorm belangrijk vinden. Onze plannen kunnen nog zo goed zijn, en onze ambities nog zo hoog, maar zonder een cultuur waarin mensen kunnen leren, kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn, gaan we er niet komen.

Met onze verhalen bieden we een uniek perspectief op de wereld waarin we leven. Dat kunnen we alleen met een divers (internationaal) netwerk van collega’s en freelancers, omdat we geloven dat onze verhalen een direct resultaat zijn van onze inclusieve cultuur. Maar ook wij hebben binnen ons bedrijf een ‘unconscious bias’ waar we mee aan de slag moeten gaan. Samen met Trickle, een vacaturesite voor anoniem solliciteren, zijn we een traject ingegaan en hebben we een scan laten maken van onze organisatie en zijn trainingen gegeven.

De conclusie was dat wij als mediabedrijf zeer divers zijn in kleur, culturele achtergrond en gender, maar in mindere mate op neurodiversiteit en mensen met een beperking. Eerlijk gezegd niet iets waar wij van tevoren direct aan hebben gedacht, maar wat wij in ons recruitmentproces willen mee gaan nemen. Dit soort inzichten en trainingen vormen de basis van de gesprekken die wij met onze collega’s voeren over dit belangrijke onderwerp. Een eerste en belangrijke stap in onze ambities om een divers en inclusief bedrijf te bouwen.

Dan sluit ik ook vandaag graag af met een oproep. Gisteravond is ruim 88 miljoen euro opgehaald met de landelijke actiedag. Een fantastisch bedrag, maar er is meer nodig. Als je nog niet hebt gedoneerd en je kunt wat missen: stort op Giro555 en help de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Elke euro draagt bij!

Naique Tanate
Strategy Director bij Scenery 

De week van Naique Tanate

Strategy Director bij Scenery
2023 - week 07