Annet Kloprogge
Business Developer ROM Utrecht Region
2023 - week 41

Een blik op de toekomst: veiligheid op Media Park

Tijdens een ontmoeting met de Gemeente Hilversum voor de Media Innovation Hub gisteren, kwam het ter sprake. De veiligheid die deze week weer aan de kaak werd gesteld op het Media Park.

Mocht je het gemist hebben, het volgende bericht stond op Spreekbuis.nl: “Misdaadverslaggever John van den Heuvel bekritiseerde onlangs de beveiliging van het Media Park, suggererend dat strengere maatregelen nodig zijn om incidenten te voorkomen. Echter, de gemeente Hilversum is niet van plan om nu extra hekken en slagbomen bij de ingang te plaatsen”, aldus burgemeester Gerhard van den Top.

De burgemeester benadrukt dat de veiligheid van de media en bezoekers een prioriteit is, en er wordt dagelijks gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid samen met het Media Park. “Het behoud van het open karakter van het Media Park is een gedeelde ambitie, en het plaatsen van hekken en slagbomen is momenteel geen onderdeel van de besprekingen.”

Rondom de ontwikkelingen om van het Media Park een campusorganisatie te maken, is dit goed nieuws. Het gebied moet wat ons betreft aanvoelen als open en benaderbaar, in plaats van hermetisch afgesloten met slagbomen. We gaan hard ons best doen om samen met de nieuw gevormde campusorganisatie hier in de komende maanden stappen op te maken en zo de regio het kloppend hart van de nieuwe digitale samenleving te maken.

Annet Kloprogge
Business Developer ROM Utrecht Region

De week van Annet Kloprogge

Business Developer ROM Utrecht Region
2023 - week 41