Erik van Heeswijk
Co-Founder | CEO smartocto
2022 - week 15

e-Learning

Heel veel journalisten in Nederland kennen smartocto van de slimme datadiensten in hun newsroom. Software dus. Maar we hebben sinds de verhuizing naar het mooie statige pand in Nijmegen ook een heuse studio.

Dat klinkt mogelijk indrukwekkender dan het in werkelijkheid is, maar het neemt niet weg dat we met een 4K-camera, een GoPro, een simpel podcasting mixpanel en wat softbox lampen een behoorlijk goede manier gevonden hebben om videomateriaal te maken.

Zo nemen we teasers op voor blogs en client cases die we publiceren maar geven we sinds een aantal jaar ook heel veel webinars over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van GDPR tot data gedreven werken of contentstrategie. Het is altijd heel bijzonder om tientallen deelnemers van over de hele wereld digitaal aan te zien schuiven met al hun cultuurverschillen.

Vandaag werken we met het hele team aan iets nieuws. We zijn een e-Learning platform aan het bouwen. Met tutorials, explainer videos en heel veel aanvullende info proberen we onze kennis te vangen en beschikbaar te stellen voor klanten en geïnteresseerden. Dat is nodig, want data en journalistiek is gelukkig overal een steeds hechtere samenwerking, maar het is niet altijd even simpele kost.

Het geeft energie om daarmee bezig te zijn, om na te denken wat je op dagelijkse basis op een hectische nieuwsvloer met onze real time notificaties kunt doen. Hoe je dat eigenlijk doet, echt data geïnspireerd werken. De eerste video’s en aanvullende vragen zijn inmiddels gemaakt vanuit ons studiootje, dat steeds meer een nieuwe werkplek is geworden omdat tegenwoordig kennisoverdracht ook met een GoPro kan!

Erik van Heeswijk
Co-Founder | CEO smartocto

De week van Erik van Heeswijk

Co-Founder | CEO smartocto
2022 - week 15