Romario van het Land
Eigenaar Hot Pepper, a Creative Video Agency
2022 - week 16

Duitse start

Na een heerlijk Paasweekend waar ik in mijn vrije tijd ook basketbalcoach ben, gingen we met een groep van 18- en 19-jarige talenten die uitkomen op Eredivisieniveau de strijd aan met Duitse teams in Berlijn.

Mensen die mij kennen, weten dat ik graag win en dat ging gelukkig 15 van de 15 keer goed! Terug met alle medailles, terug naar de realiteit. Sinds april hebben wij met Hot Pepper een kantoor in het Duitse Keulen geopend en daar is veel voor te doen. Ik heb in de afgelopen weken gemerkt hoe sterk de cultuur- en bedrijfsverschillen zijn tussen Nederland en Duitsland, maar dat geeft mij juist veel nieuwe energie.

Een Duits kantoor, zonder een woord Duits te spreken. Gelukkig heb ik in het verleden met veel Duitsers samengewerkt toen ik van 2013-2015 de Nederlandse entiteit van Mediakraft heb opgezet, waar ik nu mijn oude Duitse collega aan ons gebonden heb. Die runt nu de toko in Duitsland voor ons als Country Manager. Met ons mooie nieuwe pand aan de Hohenstaufenring 66-70 in Keulen zijn we klaar om dezelfde strategie toe te passen zoals wij dit in Nederland doen. En gelukkig hebben we al een drietal projecten lopen waarmee we een vliegende start kunnen maken. 

In ons kantoor in Halfweg zijn wij onwijs druk met de montages voor Praxis, Werkenbijdefensie, Make a Wish en onze eigen original, Hooligays. Na de succesvolle samenwerking met ViacomCBS waar wij drie jaar Hooligirls voor hebben mogen maken op hun YouTube-kanaal, produceren wij dit kanaal sinds november 2021. En godzijdank met groot succes!

Onze Creative Director Michael Bihary heeft altijd een wens gehad om een LGBTQ+ inspirerend programma te maken. Zo heb je Drag Race Holland op Videoland, maar that’s it. Zo geschiedde de gay-spin off van Hooligirls: Hooligays. Spannende dag, want vandaag gaat de eerste aflevering live. Met een beetje geluk scoort het net zo goed als Hooligirls, waar de female empowerment hoog in het vaandel staat. Jetzt geht’s los!

Romario van ’t Land
Eigenaar Hot Pepper, a Creative Video Agency 

De week van Romario van het Land

Eigenaar Hot Pepper, a Creative Video Agency
2022 - week 16