Marcel Goedhart
Programmamaker/regisseur NTR
2020 - week 37

Alive and kicking

De eerste vergadering van het nieuwe seizoen met de mensen van Andere Tijden Sport komt eraan. Nou ja. vergadering, we doen het al een half jaar coronaproof met Teams en dan zonder beeld, want anders zou de boel vastlopen.

Ik heb een klemmend beroep gedaan op de eindredactie om toch te proberen met beeld te sparren. Anders zit ik weer verweesd te turen in een groot zwart gat en krijg ik te veel rare gedachtes. Dat de een op zijn vrouw ligt, de ander de afwas staat te doen en de derde zijn nagels aan het vijlen is.
Ik vind ’t helemaal niks, ik mis het echte contact, dat je elkaar aankijkt en samen denkt. Over nieuwe vertelvormen, verrassende onderwerpen en hard moet lachen, gewoon met z’n allen om een tafel. Dat was altijd het inspirerende bij Andere Tijden Sport. Alive and kicking.

Nu weet ik ook dat er mensen zijn die het heerlijk vinden, online vergaderen. Lekker efficiënt, maar ik ben minder scherp en creatief. Zo heb ik ook moeite met thuiswerken. Voor je ’t weet, zit je tot een uur of twaalf in je ochtendjas, ben je vergeten te douchen, verdrink je in een boek over Piet Keizer, ontdek je een nieuwe oude soulartiest op Spotify, plant je basilicumzaadjes en werk je er ook nog ergens tussendoor.
Dat klinkt tamelijk chaotisch en dat is het ook. Vandaar dat ik bijna elke dag met het fietsje naar het vrijwel lege NTR-gebouw trapte om daar zo’n beetje in mijn eentje lekker door te kunnen werken. Het wordt langzaam aan weer drukker in het gebouw en op de redactie. Zo druk dat ik het thuiswerken 2.0 misschien moet gaan ontdekken. Meteen douchen na het ontbijt en aan de hand van een schema de dag door dansen.

Marcel Goedhart
Programmaker/regisseur bij de NTR
Werkt nu voor Andere Tijden,
Andere Tijden Sport en het Uur van de Wolf

De week van Marcel Goedhart

Programmamaker/regisseur NTR
2020 - week 37