woensdag 17 januari 2018

Ziggo Sport volgt sporters op weg naar Rio

Ook Ziggo Sport heeft de afgelopen maanden een groot aantal Nederlandse sporters gevolgd in hun voorbereiding op de Olympische Spelen. De documentaires over de Nederlandse handbaldames, het herenhockeyteam, Dafne Schippers en BMX-er Niek Kimmann zijn vanaf maandag 11 juli iedere werkdag te zien.

Pushen voor Goud is een zesdelige serie waarin het Nederlandse herenhockeyteam wordt gevolgd in de voorbereiding op de Olympische Spelen. In 2014 trad de flamboyante Max Caldas aan als coach van het nationale team. In deze reeks geven coach, begeleiding en team een kijkje in de keuken.

De Nederlandse handbaldames worden gevolgd in de vierdelige serie Handbalsprookje. Niemand had in de aanloop naar het WK handbal in Denemarken rekening gehouden met een finaleplaats voor de Nederlandse handbaldames. Alleen de sterke Noorse dames wisten de vrouwen van bondscoach Henk Groener van een gouden medaille af te houden. Hoe anders is het nu? De Nederlandse dames zijn ineens bekende Nederlanders en de ploeg behoort tot de favorieten voor een medaille.

Het Olympisch jaar van Dafne Schippers begint binnen. De Europees- en wereldkampioene op de 200 meter evenaart het Nederlands record op de 60 meter in Berlijn. Zij blikt vanuit Florida, waar zij zich voorbereidt op het outdoor-seizoen, terug. In het drieluik over één van Nederlandse grootste atleten proberen we via onder andere haar ouders een goed beeld van Dafne te krijgen.

Vorig jaar was de verrassing groot toen Niek Kimmann in zijn eerste jaar bij de senioren direct de wereldtitel binnenhaalde. Een jaar eerder deed hij hetzelfde bij de junioren. Kimmann is inmiddels een van de grote Nederlandse kanshebbers op een medaille in Rio. Ziggo Sport volgde hem in zijn voorbereiding die hem onder andere voerde naar het WK in Colombia.

Bron: Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen