dinsdag 16 januari 2018

Ziggo plant beursgang

Kabelbedrijf Ziggo kondigt zijn langverwachte beursplannen aan. Op dit moment is Ziggo, de grootste kabelaanbieder van Nederland, in handen van investeerders Warburg Pincus en Cinven. De eigenaren willen via de uitgifte van bestaande aandelen hun investering verzilveren, de beursgang zou hen tot 800 miljoen kunnen opleveren.

Vanwege de onrust in de financiële wereld stelde de kabelaar de beursgang tot nu toe steeds uit. Ziggo geeft aan dat nadere details binnenkort zullen volgen. Een datum voor de beursgang wordt bijvoorbeeld nog niet gegeven, evenmin als de waarde van het uit te geven aandeel.

In 2011 groeide de omzet van Ziggo met 7,4 procent, waarmee deze omzet op € 1,48 miljard uitkwam. Volgens Ziggo-topman Bernard Dijkhuizen is de beursgang de logische volgende stap voor het bedrijf. “We zien momenteel een sterke groei, gebaseerd op een volledig aangepast netwerk, hoogwaardige producten en een continue focus op de klant.” Een beursnotering zal het bedrijf verder steunen in haar groeistrategie, in lijn “met onze schaalgrootte als een van de belangrijkste kabelbedrijven van Europa.”

Bron: Dow Jones Nieuwsdienst

Bericht delen