dinsdag 16 januari 2018

Ziggo negeert adviezen programmaraden

Kabelbedrijf Ziggo blijkt de ‘bindende adviezen’ die programmaraden uitbrengen regelmatig te negeren. Het betreft de samenstelling van de analoge basispakketten. Ziggo brengt het aantal aantal analoog doorgegeven zenders terug naar 25, om meer ruimte te maken voor het digitale aanbod. Totaal TV noemt een aantal voorbeelden waarbij Ziggo afwijkt van de adviezen van de programmaraden.

Zo verdwijnen in de gemeente Delft per 22 juni de televisiezenders ARD, TV5 Monde Europe, Euronews, TVE Internacional en Rai Uno uit het basispakket. In het advies voor dit jaar van de Programmaraad in Delft aan kabelaar Ziggo blijkt echter dat de televisiezenders ARD, TVE Internacional, RaiUno, TV 5 Monde Europe en Euronews wel wel zijn geadviseerd.

Ook in de provincie Limburg lijkt Ziggo het advies van de programmraad te negeren. Daar schrapt kabelaar Ziggo per 7 juni onder andere de televisiezenders BBC 2, ZDF, WDR en TV 5 Monde Europe uit het analoge basispakket. De Programmaraad in Limburg heeft de televisiezenders BBC 2, ZDF en WDR echter wel opgenomen in het bindend advies.

Het is onduidelijk of de programmaraden, in verzorgingsgebieden waar Ziggo het advies van de programmaraad niet opvolgt, stappen gaan nemen om Ziggo alsnog te verplichten het advies op te volgen.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen