woensdag 17 januari 2018

Ziggo moet gaan onderhandelen met FOX Sports

Ziggo moet extra betalen om voormalige UPC-klanten Eredivisie te bieden. De rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag de uitspraak gepubliceerd in het kort geding dat door VodafoneZiggo was gestart tegen Eredivisie Media & Marketing (EMM).

De voorzieningenrechter heeft in zijn uitspraak de eis van VodafoneZiggo afgewezen.

Hoewel het contract met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports Eredivisie in het voormalig UPC-gebied op 31 juli 2017 afloopt, wilde VodafoneZiggo via de rechter afdwingen dat ze de FOX Sports-zenders kon blijven leveren tegen de oude, voor consumenten ongunstige, voorwaarden. Het nieuwe Eredivisie-seizoen gaat van start op 11 augustus.

Als VodafoneZiggo deze maand geen nieuwe afspraken maakt met EMM over de doorgifte van de FOX Sports Eredivisie-zenders aan voormalig UPC-klanten, is het niet langer gerechtigd dat signaal door te geven en zal het de levering van het live Eredivisie-voetbal aan deze klanten dus stop moeten zetten.

Nu de rechtbank zo duidelijk is geweest, is het volgens een woordvoerder van EMM aan Ziggo om geen tijd meer te verliezen en de klanten zo snel mogelijk zekerheid te bieden.

“Deze uitspraak is vooral goed nieuws voor de klanten van Ziggo”, aldus de woordvoerder. “Er staat Ziggo immers niets meer in de weg om hun klanten ook snel te laten profiteren van de huidige, lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie. Zoals bij onder meer KPN, Delta, CAIW en T-Mobile al een jaar het geval is. We hopen dan ook dat ze het belang van hun klanten vooropstellen en zo snel mogelijk zekerheid bieden over de beschikbaarheid van FOX Sports Eredivisie vanaf 1 augustus. Onze deur staat in ieder geval altijd open dit zo snel mogelijk met elkaar op te lossen.”

Bron: FOX Sports/BM

Bericht delen