Zappsport Live: Koningsspelen bij AVROTROS op NPO Zapp
zaterdag 15 april 2023

Zappsport Live: Koningsspelen bij AVROTROS op NPO Zapp

AVROTROS-presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker vragen koning Willem-Alexander tijdens Zappsport Live: Koningsspelen alles wat ze altijd al hebben willen weten van de koning. Deze vragen konden kinderen vooraf indienen.

Op vrijdag 21 april wacht het presentatieduo samen met 850 kinderen de koning op in sportcentrum de Scheg in Deventer voor de landelijke opening van de Koningsspelen, met daarin als onderdeel een vraaggesprek. De uitzending is te zien vanaf 09.05 uur bij AVROTROS op NPO Zapp

Ron Boszhard en Britt Dekker zetten alles op alles om het thema 1, 2, iedereen doet mee van de Koningsspelen na te streven. Presentatoren Nienke van Dijk en Marije Zuurveld strijden om wie het mooiste ontbijt kan maken. Welke van de twee creaties kan niemand weerstaan? Reporter en judoka Roy Meyer en goochelaar Steven Kazàn laten zien dat je ook thuis in de woonkamer meer kan bewegen. In plaats van één keer kan je toch ook drie keer de afstandsbediening pakken? Nathan en Lavezzi Rutjes kunnen niet wachten en laten begin volgende week alvast op het YouTube-kanaal van Zappsport zien hoe je thuis een work-out kan doen.

Koningsspelen
Dit jaar nemen er meer dan 1,3 miljoen kinderen deel aan de Koningsspelen, afkomstig van ruim 6.300 basisscholen. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. Tijdens het Koningsontbijt kunnen de kinderen naar Zappsport Live: Koningsspelen kijken en vieren daarna zelf dit sportieve feest met de koning. Samen ontbijten en bewegen is belangrijk, en vooral heel erg leuk!

Zappsport Live: Koningsspelen is 21 april om 09.05 uur te zien op NPO Zapp. Er is ook een herhaling om 16.55 uur.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Roos Pierson/ANP

Bericht delen