woensdag 17 januari 2018

WNL Op Zondag met Wilders al opgenomen

De uitzending van het tv-programma WNL Op Zondag, met Geert Wilders als gast, is vrijdag al opgenomen in hotel Des Indes in Den Haag. De opname vond niet plaats in de gebruikelijke studio in het Amsterdamse Vondelpark. 

Bert Huisjes, hoofdredacteur WNL: “We gaan niet uitzenden vanuit de studio in het Vondelpark omdat dat een open studio is. Het is ingegeven door zijn veiligheidssituatie. Hij kan niet zomaar elke studio inlopen. De man van de Partij voor de Vrijheid is de meest onvrije persoon van Nederland op dat punt.”

Wilders is zondag de enige gast in WNL Op Zondag. De hoofdredacteur is trots dat Wilders te gast is bij Rick Nieman. Het is het eerste grote televisie-interview voor Wilders van deze campagne. Huisjes: “Er zit bij mij ook een klein beetje journalistieke trots dat we hem als kleine omroep kunnen interviewen terwijl hij toch bij de andere omroepen wat afhoudend is.”

Volgens Huisjes heeft Wilders, los van zijn veiligheid, geen speciale voorwaarden gesteld voor zijn deelname aan het programma. “We hebben zelf de thema’s voorgedragen voor het interview. Wilders had daar vrede mee. We hebben samen de agenda gezet.”

De uitzending is zondag om 9.00 uur te zien op NPO 1 en wordt om 23.15 uur herhaald.

Bron: BM

Bericht delen