dinsdag 16 januari 2018

Winnaars ontwerpwedstrijd Klokhuis exposeren

De vijf jonge designers die de wedstrijd Het Klokhuis zoekt ontwerpers hebben gewonnen, tonen hun ontwerpen in de expositie Iedereen aan tafel tijdens de Dutch Design Week 2015 in Eindhoven.

In januari van dit jaar selecteerde een jury van bekende ontwerpers de vijf winnaars uit ruim 1100 ingezonden ontwerpen. In deze wedstrijd werden Klokhuis-kijkers uitgedaagd om onder het thema ‘Iedereen aan tafel’ onderdelen voor een dinersetting te ontwerpen in de categorieën bestek, tafel, stoel, bord en lamp. Belangrijk onderdeel van de opdracht was om het begrip social design in het ontwerp op te nemen. Het resultaat: vijf interessante ontwerpen die allemaal op hun eigen manier de wereld beter maken. Onder begeleiding van professionele ontwerpers zijn de ideeën uitgevoerd tot prototypes, die van 17 to en met 25 oktober te zien zijn in het stadhuis van Eindhoven.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober zendt Het Klokhuis twee afleveringen uit over het maakproces van de ontwerpen en de opening van de expositie. Benieuwd naar de ontwerpen? In de bijlage een overzicht van de winnaars en een samenvatting van de juryrapporten. Kijk hier om te zien hoe de prototypes worden gemaakt.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen