dinsdag 16 januari 2018

Winnaars Lokale Omroep Awards 2012

Vrijdag heeft de jury van de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars bekend gemaakt van de Lokale Omroep Awards. Lokale omroepen in Nederland opereren op een steeds professionelere manier. De kracht is nog steeds dat een groot deel van deze programma’s door vrijwilligers wordt gemaakt. Maar deze vrijwillige inzet staat een veelzijdig en kwalitatief aanbod zeker niet in de weg.

Ook dit jaar is de jury van de Lokale Omroep Awards zeer te spreken over de variëteit en de kwaliteit van de uitzendingen. De diversiteit van de inzendingen is groot. Naast een adequate nieuwsvoorziening brengen omroepen ook amusement, drama en educatieve programma’s. Op deze manier zijn veel omroepen in staat om een breed publiek aan zich te binden.

 

Winnaars Lokale Omroep Awards

– Radio: Havenstad FM (Appingedam, Delfzijl) met Rondje Havenstad

– Televisie: RTV Maastricht met Raadpraat in de straat

– Crossmediaal: TV Enschede FM met A Meezing Messiah

– Nieuws en Actualiteiten: AT5 (Amsterdam) met AT5 Nieuws

– Presentatietalent: IamTV (Amsterdam): Dilem Arslan (TV)

– Presentatietalent: MeerRadio (Haarlemmermeer): Jon Hilbrants (radio)

– Lokale Omroep van het Jaar: TV Enschede FM

De Lokale Omroep van het Jaar 2011, TV Enschede FM, heeft zich ook dit jaar weer verder ontwikkeld. Zowel binnen de eigen omroep, op programmatisch gebied en ook door verder te bouwen aan samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Ook is TV Enschede FM de initiatiefnemer van en motor achter de regiopilot in Twente. Hierin wordt gekeken hoe lokale omroepen in een regio het niveau gezamenlijk omhoog kunnen krijgen. TV Enschede FM is een ambitieuze omroep. Mede daarom ziet de jury TV Enschede FM nog steeds als een voorbeeld voor andere omroepen. De jury heeft er dan ook opnieuw voor gekozen om TV Enschede FM uit te roepen als Lokale Omroep van het Jaar 2012.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL 4), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 286 publieke lokale omroepen in Nederland.

Bron: OLON

Bericht delen