dinsdag 16 januari 2018

Wim Bekkers vertrekt als directeur NICAM

Wim Bekkers vertrekt als directeur van het NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer. Bekkers heeft vanaf de oprichting in 2000 leiding gegeven aan het NICAM. Daarvoor was hij hoofd van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek bij de NOS. Hij gaat op 1 juli 2016 met pensioen.

De opdracht aan Bekkers was om een uniform classificatiesysteem te maken voor bioscoopfilms, tv-programma’s en video/dvd’s om kinderen te beschermen tegen mogelijk schadelijk beeldmateriaal. NICAM is een samenwerkingsproject van de overheid en het bedrijfsleven. De op co-regulering en wetenschappelijk onderzoek gebaseerde Kijkwijzer werd in de beginjaren kritisch benaderd. Bij het brede publiek is het echter al snel geaccepteerd en gewaardeerd. Internationaal loopt Nederland voorop met Kijkwijzer. Het krijgt navolging in andere landen en staat model voor het Europese classificatiesysteem van games (PEGI).

Boris van der Ham, voorzitter Algemeen Bestuur NICAM: “Het succes van Kijkwijzer is zonder meer te danken aan de bezielende leiding van Wim Bekkers. Hij houdt al jaren de belangen van alle betrokken partijen bij het NICAM in het oog en weet het onverenigbare te verenigen met de focus op het gezamenlijk doel: door middel van goede informatie jonge kinderen beschermen tegen media die schadelijk kunnen zijn. Wim Bekkers laat een flexibele organisatie achter die goed is uitgerust om in te spelen op actuele mediaontwikkelingen.”

Het bestuur van het NICAM heeft gekozen voor een open sollicitatieprocedure voor de opvolging van Wim Bekkers. De werving begint volgende week.

Bron: NICAM/Broadcast Magazine

Bericht delen