dinsdag 16 januari 2018

Willemijn Maas: fusie in september 2013

Tijdens de vijfde editie van het Media Park Jaarcongres werd Willemijn Maas op het podium aan de tand gevoeld door dagvoorzitter Joost Karhof. Voor Broadcast Magazine TV ging de AVRO-directeur later nog wat dieper op enkele aspecten in.

Zo maakte ze bekend dat haar omroep iets later dan gepland (januari 2014) het ‘clubhuis’ in Amsterdam (voormalig Filmmuseum in het Vondelpark) in gebruik zal nemen omdat het pand ingrijpend verbouwd moet worden. Wat betreft de fusie met de TROS meldde Maas dat “de voortgang prima verloopt en zeker niet in de ijskast staat. Maar we lagen nogal voor op schema: we zouden al in januari gefuseerd zijn, terwijl het pas een jaar later móet. We mikken nu op september 2013. En inderdaad hebben we ons oog laten vallen op het gebouw van de Wereldomroep.”

Er moet een geheel nieuwe omroeporganisatie ontstaan, die ook op een andere manier haar impact wil (laten) meten, aldus Maas. “Wat TROS en AVRO bindt, is hoe wij ons publiek opzoeken. Op termijn willen we dat maatschappelijk draagvlak anders vertalen, niet alleen via ledenaantallen. Het is een ingewikkeld verhaal en meer omroepen zijn ermee bezig, maar het centrum voor Economisch Onderzoek werkt aan een formule waarbij ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld waardering, uitgesteld kijken en internetgedrag. Maar dat duurt nog wel even.”

Bron: Broadcast Magazine

Ga naar de video door op onderstaande afbeelding te klikken

Bericht delen