Wilfried de Jong komt met nieuwe serie Werk in uitvoering
woensdag 25 oktober 2023

Wilfried de Jong komt met nieuwe serie Werk in uitvoering

Na jarenlang praten over cultuur kruipt de VPRO achter de talkshowtafel vandaan en neemt de kijker mee naar het podium. Wilfried de Jong ontvouwt in een 25 minuten durende wandeling letterlijk de culturele agenda en toont wat, waar en wanneer te zien en te beleven is.

Kunst is het mooist als je het ervaart, ondergaat en in actie ziet. Daarom is er nu Werk in uitvoering, met als bezielde gastheer Wilfried de Jong. De locatie is niets minder dan spectaculair: een voormalige straaljagerloods in het midden van het land.

Daar brengt De Jong kunstenaars uit verschillende disciplines samen. In de lange gang die de loods in feite is, gaat hij van theater naar klassieke muziek en van een foto-expositie door naar de literatuur. Hoe dat precies uitpakt? Tja, dat moeten we nog maar zien. “Het heet niet voor niets Werk in uitvoering“, aldus De Jong.

In de eerste aflevering van 10 november is er aandacht voor het afscheid van de legendarische fluitist Chris Hinze en de gabber speelfilm Hardcore Never Dies. Fotograaf Eddo Hartmann maakt het onzichtbare zichtbaar en Vamba Sherif vertelt over zijn eigen werk in uitvoering: een roman over vriendschap. Een speciale gast zal naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Kunst in het derde rijk – Verleiding en afleiding’ uitleggen hoe we kunnen kijken naar nazikunst.

In latere afleveringen onder anderen Stephan Vanfleteren, die zal spelen met licht, en rapper Elmer, die ons meeneemt in haar verschillende werelden. Werk in uitvoering is vanaf vrijdag 10 november om 22.15 uur te zien bij de VPRO op NPO 2. Er verschijnen vier afleveringen van 25 minuten.

Bron: VPRO/BM
Foto: Stephan Vanfleteren/VPRO

Bericht delen