dinsdag 16 januari 2018

VVD vindt twee publieke tv-netten voldoende

De VVD heeft nogmaals laten weten terug te willen naar twee publieke netten. De partij heeft minister Van Bijsterveldt gevraagd wat het schrappen van één van de publieke zenders oplevert, schrijft het AD dinsdag. Hilversumse bronnen hebben de krant laten weten dat het opheffen van één van de drie publieke netten de overheid een besparing zou opleveren van zo’n 90 miljoen euro.

“Wij hebben duidelijk de voorkeur voor een net minder”, zegt VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg. De regeringspartij verkondigt al langer dat twee publieke zenders genoeg zijn. De opstelling van de VVD kan leiden tot onrust in het kabinet. Het CDA is fel tegen aantasting van het huidige aantal publieke tv-netten. Dat leidde in november nog tot wrijving tussen de VVD en CDA. Gedoogpartner PVV wil overigens nog verder gaan: de partij vindt één publiek net genoeg.

Minister Marja van Bijsterveldt zei eerder dat bezuinigingen mogelijk zijn zonder dat de kwaliteit van programma’s achteruit gaat en zonder het schrappen van een van de drie publieke zenders.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

 

Bericht delen