Vuelta drie weken lang live bij Eurosport
woensdag 17 januari 2018

Vuelta drie weken lang live bij Eurosport

De Eurosport-équipe maakt zich op voor de derde en laatste grote ronde van dit kalenderjaar: La Vuelta Ciclista a España. De verrichtingen van de mondiale wielertop in Spanje zijn vanaf zaterdag 19 augustus drie weken lang dagelijks live te volgen bij het ‘Home of Cycling’, via Eurosport 1 én uiteraard ook on the go via de Eurosport Player.

De kopmannen van de Eurosport-ploeg zijn tijdens deze ronde voormalig profwielrenners Karsten Kroon, die zelf zes keer aan de start verscheen van de Vuelta, en Juan Antonio Flecha. Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en duiding. Flecha – oud-renner van onder meer de Nederlandse ploegen Rabobank en Vacansoleil-DCM – staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing. José Been is de commentator van dienst.

De 72e editie van de Ronde van Spanje begint op 19 augustus met een tijdrit in de Franse plaats Nîmes. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de beruchte bergreus Angliru op de een-na-laatste dag weleens beslissend zou kunnen zijn. Verder springt de aankomst in de Sierra Nevada na een klim van liefst 30 kilometer in het oog. 

Bron: Eurosport/BM

Bericht delen