dinsdag 16 januari 2018

VPRO komt met UploadTV

Op 5 april start bij de VPRO het interactieve programma UploadTV over het fenomeen webvideo. Online video verandert de manier waarop we naar de wereld kijken. UploadTV duidt de trends en graaft naar de verborgen juweeltjes en de verhalen achter de YouTube hits.

Het publiek kan de inhoud meebepalen door video’s in te sturen, live mee te discussiëren of op te treden via de webcam. UploadTV wordt live uitgezonden vanaf het Storkterrein in Amsterdam. De presentatie is in handen van Dagan Cohen en Gwen Pol.

Elke week wordt gekeken naar de impact van online video op een specifiek maatschappelijk verschijnsel. De thema’s die in de vijf afleveringen centraal staan zijn: televisie, muziek, seks, reclame en kunst. In de live uitzending ontvangen Cohen en Pol de makers van de video’s.

Het publiek speelt bij UploadTV een belangrijke rol. Kijkers kunnen via internet (tweede scherm) op video’s stemmen, zelf video’s insturen, maar ook live in de uitzending komen. Het decor bestaat uit een videowall van kijkers die via de webcam te gast zijn. De deelnemers aan deze virtuele ’thuistribune’ kunnen live mee discussiëren.

Zij doen mee met een wekelijks video-experiment: Wat kun je doen met 24 mensen op een videowall? UploadTV biedt tevens ruim baan aan onbekend talent. Elke week kunnen artiesten auditie doen via Facebook. Uit de inzendingen wordt een winnaar gekozen die live via de webcam, een minuut kan optreden in het programma.

UploadTV is niet alleen te zien op tv, maar ook via internet. Via Google Hangouts kunnen kijkers samen met vrienden naar het programma kijken, de show op ieder moment onderbreken en zelfgekozen video’s inbrengen.

Uitzending: vanaf vrijdag 5 april, 21.30 uur, Nederland 3

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen