dinsdag 16 januari 2018

VPRO komt met Klimaatjagers

De avontuurlijke journalist en schrijver Bernice Notenboom reist in Klimaatjagers vanaf 8 september naar de meest extreme plekken ter wereld, waar wetenschappers de aarde binnenstebuiten keren op zoek naar aanwijzingen voor veranderingen van het klimaat.

Ze houden zich niet bezig met de vraag of het klimaat gaat veranderen maar wanneer dat gebeurt en wat de gevolgen zijn. Want wat is bijvoorbeeld het effect van het smeltende Noordpoolijs voor het leven in Australië?

De wetenschappelijke expeditie voert Notenboom naar  zes gevoelige klimaatgebieden, in Groenland, Brazilië, Afrika, Alaska, Oceanië en India. Zij gaat kijken waar de wetenschappers meten, wat ze meten en ontmoet ter plekke lokale bewoners die haar vertellen over wat zij om zich heen al zien veranderen.

Klimaatjagers is een internationale co-productie van de VPRO, WDR, CANVAS,The Weather Channel, Knowledge/TVO en de Australische televisie SBS en NITV en wordt onder meer uitgezonden in de Verenigde Staten, Duitsland, België, Engeland, Canada, Frankrijk. De VPRO maakt voor Nederland een geheel eigen versie onder regie van Rob van Hattum, Gijs Meyer Swantee.

Bron: VPRO

Bericht delen