dinsdag 16 januari 2018

VPRO-jeugdprogramma's genomineerd voor Emmy

Twee VPRO producties zijn genomineerd voor een internationale Emmy. In de categorie Kids: Factual is het programma Mijn vader is genomineerd, geregisseerd en geproduceerd door Jack Valkering. In de serie worden kinderen met bijzondere ouders geportretteerd.

Eerder won Mijn vader is op het Banff World Media Festival in Canada twee Rockie Awards en tijdens Cinekid 2012 twee Cinekid Kinderkasten, één van de jury én de publieksprijs.

In de categorie Kids: TV Movie/Mini-series is de korte jeugdfilm Mimoun genomineerd, geregisseerd door Tallulah Schwab en geproduceerd door BIND & Willink (voorheen Stetz Film). Het scenario is geschreven door Cecilie Levy. Wanneer Mimoun aan geld wil komen voor een bijzonder Valentijncadeau voor z’n grote liefde Soraya, dreigt hij meegesleurd te worden in het criminele kielzog van zijn oudere broer Ab. Mimoun moet een keuze maken die zijn toekomst kan bepalen.
Op het internationale Lucas kinderfilmfestival in Frankfurt won Mimoun afgelopen zaterdag de prijs voor beste korte film van het jaar.

Suzanne Kunzeler, netmanager van Zapp en Zappelin, feliciteert de makers met de nominaties: “De Nederlandse kindertelevisie doet er toe in de wereld en dit is daarvan een mooie bevestiging.” Op 10 februari 2014 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Second International Emmy Kids Awards Gala.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen