VPRO eert Wim de Bie met herhalingen Keek op de Week
vrijdag 31 maart 2023

VPRO eert Wim de Bie met herhalingen Keek op de Week

Naar aanleiding van het overlijden van Wim de Bie maakt de VPRO 21 afleveringen van het legendarische Keek op de Week beschikbaar, uit de jaren 1988 – 1992. Met vertrouwde types als Dirk, Mechmed Pahmuk, Koos Koets, Louc Hobbema en dr. R. Clavan.

Het is een ’trip down memory lane’ die ook voor jongere generaties nog verrassend actueel blijkt. De Berlijnse Muur is net gevallen en Van Kooten en De Bie reageren op de uitzinnige blijdschap van de DDR-inwoners. Louc Hobbema geeft zijn kijk op de nieuw aangestelde regering. In een reportage praat W. van Pelt, voorzitter PvdA-afdeling Ter Weksel, over de uithaal van PvdA’er Bram Stemerdink naar PvdA-leider Wim Kok.

In de studio praat Hobbema voor het eerst met Oost-Europa-deskundige dr. R. Clavan over de val van de Muur en de veranderingen in Oost-Europa. Oudere jongere Koos Koets is overgestapt op het roken van sperzieboontjes. Jongere oudere R. Aardweg is somber na de val van de Muur. Mechmed Pahmuk praat over de ophef die in België en Frankrijk is ontstaan omdat islamitische meisjes op school geen hoofddoek mogen dragen. En zwerver Dirk gaat in op het nieuws dat jongeren in het weekeinde veel drank gebruiken.

Een aflevering van Keek op de Week is vrijdag 31 maart om 22.15 uur te zien bij de VPRO op NPO 1. 20 andere afleveringen van het programma zijn vanaf vrijdag 31 maart te bekijken op NPO Start.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen