Voormalig Studio Sport-presentator Jan Stekelenburg overleden
vrijdag 30 juni 2023

Voormalig Studio Sport-presentator Jan Stekelenburg overleden

Voormalig Studio Sport-presentator Jan Stekelenburg is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Stekelenburg was al enige tijd ziek.

De in Maarssen geboren Stekelenburg begon in 1968 bij de NOS en zou uiteindelijk tot in 2022 werkzaam blijven voor Studio Sport. In zijn journalistieke loopbaan, die meer dan een halve eeuw besloeg, was hij onder meer presentator, verslaggever en eindredacteur.

Lange tijd combineerde Stekelenburg zijn freelance-werkzaamheden voor de NOS met een baan als gymdocent, en later als (con)rector, op een middelbare school in Amsterdam.

Stekelenburg, de tweelingbroer van de in 2003 overleden Johan Stekelenburg (voormalig FNV-voorzitter en burgemeester van Tilburg), was in zijn lange carrière onder meer commentator bij de olympische titel van de Nederlandse volleyballers in Atlanta in 1996. Hij zag het zelf als het hoogtepunt van zijn loopbaan in de sport.

Van 2004 tot en met 2014 was Stekelenburg de vaste eindredacteur van De Avondetappe in de jaren dat het programma tijdens de Tour de France met Mart Smeets als presentator door Frankrijk reisde.

De drie zoons van Stekelenburg zijn allemaal ook in de sport terechtgekomen: Maarten als voetbaltrainer, terwijl Jeroen en Milan zichtbaar zijn bij respectievelijk NOS Sport en sportzender ESPN.

Bron: NOS/BM

Bericht delen