Voormalig RTL Nieuws-verslaggever Jos Heymans (72) overleden
vrijdag 3 maart 2023

Voormalig RTL Nieuws-verslaggever Jos Heymans (72) overleden

Journalist Jos Heymans, die ruim twintig jaar politiek verslaggever was van RTL Nieuws en de laatste jaren columns schreef, is donderdag op 72-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Dat meldt RTL vrijdag.

Heymans was de afgelopen decennia een van de bekendste gezichten van RTL Nieuws, maar dat was bijna anders gelopen. Een paar maanden na zijn aantreden kreeg hij te horen dat hij niet meer in beeld mocht. “Mijn hoofd was te saai en mijn stem niet geschikt voor tv”, zei hij daarover. Uiteindelijk was zijn vermogen om het nieuws duidelijk uit te leggen belangrijker.

De verslaggever was ‘van onschatbare waarde’ voor RTL Nieuws, reageert hoofdredacteur Ilse Openneer. “Bij Jos mocht het schuren. Nooit verloor hij zijn journalistieke opdracht uit het oog. Zijn netwerk in Den Haag was voor RTL Nieuws en voor ons publiek van onschatbare waarde. We verliezen een dierbare collega en we zijn verdrietig over het verlies van een mooi mens.”

RTL Nieuws-collega Frits Wester noemt Heymans zijn ‘maatje’. “Wat hebben we samen vanaf 1995 veel beleefd. Mooie herinneringen die blijven.” Collega’s Erik Mouthaan en Fons Lambie roemen de manier waarop Heymans bereid was nieuw talent te helpen. “Altijd deelde hij zijn ervaring: om je wegwijs te maken in Brussel of hoe Irish coffee hoort te zijn. We gaan ‘m missen”, twittert Lambie.

Bron: AD/BM
Foto: RTL Nieuws

Bericht delen