dinsdag 16 januari 2018

Voetbal International breekt met tv-programma

Het blad Voetbal International (VI) verbreekt alle samenwerkingsverbanden met het gelijknamige televisieprogramma dat door RTL7 wordt uitgezonden. Dat schrijft hoofdredacteur Tom van Hulsen in zijn column in VI. De nieuwe editie van het blad verschijnt vandaag.

Het blad levert niet langer het voetbalnieuws voor het praatprogramma, dat wordt gepresenteerd door Wilfred Genee en de vaste tafelgasten Johan Derksen en René van der Gijp. Van Hulsen zou het onder meer zat zijn dat het programma steeds weer kritiek op het blad levert. “De conclusie is dat de koers die wij als weekblad en website willen varen inmiddels ver afligt van die van het tv-programma, waarop wij als redactie bovendien geen enkele invloed hebben. RTL7 trekt nog steeds honderdduizenden kijkers en de tv-bazen zien logischerwijs geen reden iets aan de formule te veranderen. Als VI-redactie hebben wij echter steeds vaker de behoefte ons te distantiëren van uitlatingen die in het programma worden gedaan.”

Volgens presentator Johan Derksen en oud-hoofdredacteur van VI ligt het echter anders. “RTL heeft al een tijd geleden aan VI bekendgemaakt dat ze aan het einde van het seizoen gaan breken met het blad. Maar nu hebben ze als een soort streek de eer aan zichzelf gehouden”, zei hij gisteren tegen NU.nl. Volgens Derksen wil RTL7 zelf een eigen voetbalplatform opzetten. “Dan halen we daar ons nieuws vandaan”, meldt hij. Omdat VI onder de Weekbladpers valt, dat wederom een contract met RTL7 heeft, zou het tv-programma wel de naam mogen houden.

Marco Louwerens, zenderdirecteur van RTL 7, bevestigt de andere plannen. “Vorige week heb ik de leiding van het blad VI laten weten dat wij na de zomer een eigen koers zullen gaan varen, los van het blad. Dit omdat wij andere plannen hebben met onze voetbalmerken. Ik kan dan ook alleen zeggen dat ik de column in VI ter kennisgeving aanneem. Johan Derksen heeft altijd en over iedereen een uitgesproken mening. Ook over RTL heeft hij wel eens pittige opmerkingen gemaakt; dit is voor ons nooit een probleem geweest. Johans karakter, zowel in het tv-programma als in zijn columns, is juist zijn grote kracht en maken hem zo uniek.”

Bron: NU.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen