dinsdag 16 januari 2018

Vlaams publiek maakt kennis met PowNews

Het Nederlandse nieuwsprogramma PowNews gaat de Vlaamse markt verkennen. Een productiehuis van Belgische komaf heeft interesse getoond in het format van omroep PowNed en onderzoekt de mogelijkheden om vanaf september met een Belgische variant te komen. In aanloop daarvan zal PowNews vrijdag 9 maart geheel in het teken staan van België.

PowNews staat bekend om zijn uitgesproken toon. Het is dan ook maar de vraag of Vlaanderen zit te wachten op een dergelijk programma. Vandaar ook dit experiment. Op dit moment zit een aantal verslaggevers en redacteuren van het programma in Brussel om de uitzending voor te bereiden. Zo zal er ondermeer verslag worden gedaan vanuit het Belgische parlement, maar is er ook aandacht voor sport en entertainment. Dit alles op de kenmerkende wijze waarmee PowNews in Nederland bekend is geworden.

PowNews wordt sinds 6 september 2010 iedere werkdag uitgezonden op Nederland 3. Het programma trekt voornamelijk hoger opgeleide kijkers. De uitzending van vrijdag is een eenmalig experiment, maar PowNed heeft al laten doorschemeren open te staan om mee te werken aan dagelijkse Belgische editie.

Bron: PowNed

Bericht delen